En annan nivå av filmkunskap

För någon vecka sedan skulle jag filma en reklamfilm, dock mötte jag problem ganska tidigt in i processen. Min kamera visade sig vara trasig. Den gick att slå på och allting, men objektivet gick inte tillbaka hela vägen, så jag fick ett objektivfel-meddelande varje gång jag försökte filma. Jag stod då inför tre olika val – att köpa en helt ny kamera, att lämna in min kamera på lagning eller att ta hjälp med filminspelning i Göteborg.

Alla tre alternativ är potentiella vägar att gå. Dock hade jag vid det tillfället ganska bråttom med att få ihop filmen, därför kunde jag direkt ta bort att lämna in kameran på lagning ur ekvationen. Sedan ville jag inte ge upp hoppet om min kamera, jag hade på känn att den skulle fungera om jag väl lämnade in den för lagning. Därför kände jag mig inte redo att köpa en helt ny kamera, som förövrigt är dyrt. Därför stod jag kvar med ett val som fick bli det rätta för mig i situationen, jag skulle ta hjälp med filminspelning i Göteborg.

Många kan tro att det bara är att filma och så har en sedan en bra film, i det här fallet reklamfilm. Så är det absolut inte, det är en process som inkluderar många olika delar. Det är inte så enkelt som man i första anblick kan tro. Det är mycket som ska till för att det ska bli en bra reklamfilm som speglar det den gör reklam för. Många gånger kan det krävas mångårig erfarenhet och gedigen kunskap därtill för att man ska kunna uppnå en bra nivå av filmskapande. Därför kändes det också lite skönt när jag valde att ta professionell hjälp med filminspelning i Göteborg, då visste jag att jag skulle få riktigt bra hjälp som jag skulle bli nöjd över.