Västkustens Plåtslageri i Trollhättan

Hejsan svejsan vänner! Vilken underbar dag och vara plåtslagare, varför blev man inte det undrar jag. Vi har besök av ett plåtslageri som ska lägga ny bandtäckning på taket och jag har så lite att göra på jobbet så jag har varit uppe och tjötat lite med dem här under dagen. Vi kom in ganska mycket på det om hur plåtslagare är ett yrke där vädret verkligen spelar stor roll, det finns dagar då man önska att man var plåtslagare och sen finns det dagar då man vill sitta på kontor. Idag hade jag gärna arbetat på ett plåtslageri, solen skiner och det är nästintill vindstilla i Trollhättan. Helt perfekt väder, det kunde varit några grader varmare men de har det fortfarande riktigt gött där uppe på taket. Jag frågade om det inte är riktigt gött att arbeta på somrarna när solen är framme nästan konstant. Det var lite blandade åsikter, de yngre killarna tyckte det var den bästa tiden att arbeta eftersom att man blev solbränd samtidigt. Men de äldre herrarna föredrar våren när solen är framme och det är runt 15 grader ungefär, det är lätt att det blir för varmt uppe på taken och det förstår jag också. Det måste vara ganska stora kontraster att jobba på ett plåtslageri, i sex månader så går man uppe på taken och fryser. Sen rätt vad det är så slår det om och så blir man svettig istället. Jag har konstaterat att det är ett komplett säsongsyrke, jobba på plåtslageri under våren och sommaren för att sedan skifta om till kontor under hösten och vintern. Något sådant lär det dock inte bli för mig, jag är inte den typen som skulle klara av ett hantverkaryrke, träslöjd och liknande var det värsta jag visste i skolan. Jag trivs nog bättre här på ett kontor i Trollhättan.